Primátor Prešova absolvoval prvú interaktívnu tlačovú besedu na internete

25.04.2005 Celý región

Primátor Prešova Milan Benč absolvoval 20. apríla prvú interaktívnu tlačovú besedu s novinármi prostredníctvom internetu a s využitím webovej kamery. V úvode...
Primátor Prešova Milan Benč absolvoval 20. apríla prvú interaktívnu tlačovú besedu s novinármi prostredníctvom internetu a s využitím webovej kamery. V úvode asi hodiny otázok a odpovedí Benč uviedol, že má vo volebnom programe pripojenie škôl na informačné technológie (IT). \"Aj doma používam internet, dnes sa bez toho nedá, \" dodal.

Novinári pár dní pred besedou dostali elektronickou poštou prístupové heslo k účasti na besede a prepis úvodného slova primátora na tému Prešov a nový systém financovania samospráv.
Hovorca Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák na margo tejto iniciatívy povedal, že uskutočnenie tlačovky takouto formy dokáže poukázať na rôzne spôsoby využívania IT ako modernej technológie v samospráve. Aktéri besedy dostali po jej skončení prepis. Ten je zverejnený aj na internetovej stránke na adrese www.presov.sk s panoramatickým pohľadom web kamery na pešiu zónu v historickom jadre Prešova. Kaliňák naznačil, že ďalšou ambíciou úradu v komunikácii prostredníctvom internetu bude organizovanie pravidelných diskusií, tzv. chatov vedúcich predstaviteľov prešovskej mestskej samosprávy s občanmi na vopred určené témy.
(jj)
 

Vyberte región